Margarinkészítés házilag

Margarinkészítés
Margarinkészítés

Szeretné, ha nap mint nap egészséges alapanyagok kerülnének asztalára? Fontosnak tartja, hogy koleszterinszintje rendben legyen, és a szükséges telítetlen zsírsavakat is bevigye szervezetébe? Erről részben a rendszeres, jó minőségű margarin fogyasztással is gondoskodhat. A boltok polcain már olyan változatok is helyet kaptak, amelyek növényi szterinekben gazdagok. Ez az alapanyag aktívan hozzájárul a vérben levő káros LDL-koleszterin szintjének csökkentéséhez.
Szívesen kísérletezik, és készíti házilag is olyan alapanyagokat, amelyek a család kedvencének számít?Akár margarint is készíthet saját kezűleg, hiszen minden szükséges alapanyag könnyedén beszerezhető hozzá. Bioboltokból elérhető áron hozzájuthat pálmazsírhoz, vagy kókuszzsírhoz, ami a mai margarinok alapját képezi.

Ebből 20 grammra lesz szükség, amihez 30 gramm növényi olaj szükséges. Használhat napraforgó-, vagy repceolajat, de ha nem sajnálja rá a pénzt, akkor kipróbálhatja lenmagolajból is. Miután mindezt egy hideg vízbe állított tálkában elkeverte, jöhet hozzá az egy tojássárgája, valamint egy kevéske tej, és máris megkapta a jól ismert margarin állagot. Ízesítse sóval, borssal, kevés citromlével, de ha igazi ínyenc, akkor apróra darabolt zöldfűszerek is mehetnek bele bőven. A petrezselyem, a kakukkfű, a kapor, a tárkony, vagy a metélőhagyma kitűnő választásnak bizonyulnak ízesítésre. Próbálja ki otthon a margarinkészítést, és ha jól sikerült, akár barátnőjét, édesanyját is meglepheti egy adag semmihez sem hasonlítható szendvics feltéttel.