Tökmagból hidegen sajtolt olaj

Hidegen sajtolt olaj
Hidegen sajtolt olaj

A tökmagot héj nélkül fogyaszthatjuk, ami egy zöldes színű belső. Nagyon fontos tény, hogy amikor a tökmagból hidegen sajtolt olaj kerül előállításra, akkor azt héj nélkül teszik meg a szakemberek. A hideg sajtolás során nem alkalmaznak magas hőt, amellyel azt biztosítják, hogy az elkészült termék vitamin és ásványi anyag tartalma sértetlen legyen. A tökmagolaj magas nyomelem tartalmának köszönhetően, számos telítetlen zsírsavat tartalmaz.

Ezek a zsírsavak védenek a szabadgyökök ellen és kiváló antioxidáns forrásnak számítanak. A tökmagból készült olaj kiemelkedő hatással vannak a jóindulatú prosztata megnagyobbodás ellen. Ezen kívül a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen is védelmet nyújt. Továbbá, a terhesség korai szakaszában nagymértékben javítja az elvetélés kockázatát és a magzat helyes fejlődését. Természetesen a hidegen sajtolt olaj, ami tökmagból készül nemcsak belülről hasznos, de külső alkalmazása szépíti a bőrt és javítja annak állagát, illetve a haj egészségét is megőrzi.