10 éves lett a Facebook!

Facebook
Facebook

Szinte hihetetlen, hogy már tíz éve elindult útjára a Facebook, de bizony már lassan elrúgta az első évtizedet. Mark Elliot Zuckerberg, 1984-ben született New Yorkban született programozónak köszönhetjük a közösségi oldalt, aki talán még maga sem gondolta kezdetek kezdetén a kollégiumi szobájában, hogy ekkora sikere lesz.

2006-ban nyílt meg a nagyközönség előtt az oldal és nagyon gyorsan „megfertőzte” a világot. Lassan már elképzelhetetlen az online lét a Facebook nélkül, nagyon sok embert komoly összegeket hoz a konyhára, így már egy hatalmas üzlet, amelynek még senki nem látja a végét. A Like gomb a most feltörekvő nemzedéknek a mindennapjaihoz tartozik, milyen is lenne nélküle az élet? Nem csak a magánszemélyeknek nagyszerű lehetőség a közösségi oldal, hanem a céges megjelenések is nagyon sokat nyomnak a latba. Szinte igaznak mondható, hogy, aki nincs a Facebookon az nem is létezik. Milyen egyszerű megtalálni így a régi ismerősöket, osztálytársakat, akikről meg szeretnénk tudni, hogy merre is járnak a nagyvilágban. Nem kell senki sem a feledés homályába merüljön, mert a Facebook, mint egy kapocs mindig ott van és segít újra összehozni az embereket.

Megosztások, Facebook hirdetések, alkalmazások, kisebb-nagyobb csoportok, mind a közösség érdekeit szolgálják és színesebbé teszik a mindennapokat. A cégek számára is hatalmas lehetőséget jelent, egy hirdetési felület, amelynek a segítségével a lehető legtöbb emberhez eljutnak a kívánt információk. A tízedik szülinapja alkalmából a Facebook meglepte felhasználóit, mindenkinek személyre szabott ajándékot készített, egy videót a legfontosabb fényképekkel, legkedveltebb kiírásokkal.