Kiszabadult a Pirate Bay egyik alapítója

A börtönbüntetésének kétharmadát letöltötte, ezután pedig a jó magaviselete miatt kiszabadulhatott a rácsok mögül Frederik Neji, a népszerű torrent oldal, a Pirate Bay egyik társalapítója. Hatalmas port kavart a korábbi hónapokban a torrent oldalak leállítása, majd az üzemeltetők bebörtönzése, azóta már többen ki is szabadultak. A másik két társalapító, Peter Sundle, valamint Gottfrid Warg már korábban kiszabadult, mostantól pedig a Pirate Bay harmadik társalapítója is szabadlábon van. Tíz hónapra ítélték el a társalapítót, amelynek kétharmadát le is töltötte.

 …

Olvasd tovább

Étkezési tippek a rák ellen – 3. rész

Nem szabad elfelejteni a zöld leveles zöldségeket (pl. kelbimbó, brokkoli vagy kelkáposzta), amelyeknek számos jó hatásuk ismert, emellett pedig kiváló tápanyagforrások is. A fűszerezésre is oda kell figyelni, a szakember szerint ez is fontos lehet a rák megelőzése szempontjából. Ha nem eléggé fűszeres az étel, semmiképp sem a só, valamint a bors mennyiségét kell növelni, hanem be kell vonni újdonságokat is, mint például kömény, gyömbér vagy a kurkuma. A rák szempontjából sokan felhívják a figyelmet a paradióra is, hiszen már napi két darabnak is nagyon pozitív hatása van.

 …

Olvasd tovább

Étkezési tippek a rák ellen – 2. rész

Shanánál, aki már hosszú ideje foglalkozott az étkezési tippek kidolgozásával, 29 éves korában diagnosztizáltak mellrákot. Erre már azt követően került sor, hogy az édesanyja sikeresen kigyógyult a betegségből. A történet megismétlődött, hiszen ő is meggyógyult, és úgy tartja, hogy ebben is nagy szerepe van a különös gonddal kidolgozott étrendnek. Shana biológus-gasztroblogger, ő úgy tartja, hogy nincs mit tenni a betegség genetikai meghatározottsága ellen, ám a nem megfelelő életmód felelős 80 százalékban a rák kialakulásáért. Érdemes megismerni azokat az étkezési tanácsokat, amelyeket a legfontosabbnak tart a rák megelőzése szempontjából.

 …

Olvasd tovább

Étkezési tippek a rák ellen – 1. rész

A rák számos változatát ismerjük, ezek mindegyike kellemetlen, vannak ezek között olyanok is, amelyeket elkerülhetnénk, ha odafigyelnénk az életvitelünkre, például arra, hogy mit is eszünk. Toral Shah egy rákkutató-biológus, akinek sikerült kigyógyulnia ebből a súlyos betegségből, és étkezési tanácsokat állított össze azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint ő. Ugyanúgy érdemes betartani ezeket a tanácsokat azoknak, akik szenvednek a rák valamilyen változatától, mert van esély a kigyógyulásra, de megelőző céllal is jó ötlet lehet betartani a tippeket azoknak, akik egészségesek ilyen szempontból.

Olvasd tovább

Az őskori asszonyt virágokkal temették el

A „vörös hölgyet” minden jel szerint virágok között temették el a Spanyolországban megtalálható El Mirón-barlangban. A szakemberek között nagy elismerésnek örvendő The Journal of Archaelogical Science egy teljes különszámot szentelt azoknak a kutatásoknak, amelyek ezzel a paleolitikumi temetkezéssel kapcsolatosak. Ez a barlang a jelenlegi Cantabria autonóm közösség keleti részén található, benépesedése az őskorban, a középső paleolitikumban történt, kb. 41 ezer évvel ezelőtt, ettől kezdődően a bronzkorig folyamatosan lakott volt. Emiatt rendkívül fontos régészeti lelőhelyként tartják számon a szakemberek.

Olvasd tovább

Otthonunk szelleműző tárgyai

Úgy érezzük, hogy mindig üldöz a balszerencse? Kapcsolatunkban is sok a veszekedés vagy éppen nem tudunk senkivel sem elmenni egy randevúra? Lehet, hogy nem is mi magunk vagyunk ezeknek az okozója, hanem az otthonunkban lévő olyan tárgyak, amelyekről nem is tudtuk, hogy balszerencsét hozhatnak. A feng shui elméleteibe betekintve, könnyedén meg tudunk szabadulni a sok rossztól, hiszen vannak olyan növények, tárgyak, amelyek igazi szelleműzőként hatnak. Ha kaktuszt tartunk otthon, akkor attól azonnal meg kell válni, hiszen dekoratívnak nagyon szép, de szúrós tüskéi eltávolítják az otthonunk melegségét.

Olvasd tovább

Nem lesz többé Windows Media Center

A Windows Media Center több mint tíz éven keresztül szerepelt az operációs rendszer minden változatában, ám a Microsoft változtatott, hiszen a Windows 10-es rendszerben már nem kap helyet. A hírt a Microsoft 2015-ös Build konferencián közölték, ami nem volt túl meglepő hír, hiszen egyre kisebb energiát fektetett ebbe a programba az óriásvállalat az elmúlt években. Ez a program 2002 óta érhető el a Windows különböző változatain, a célja pedig az volt, hogy a számítógépet multimédiás központként használhassuk. Amiatt sem volt újdonság ez a lépés, mert azok már szembesültek vele, akiknek volt alkalmuk kipróbálni az operációs rendszer 10-es változatának korai verzióját. Azt azonban sokan remélték, hogy legalább egy letölthető kiegészítőként megjelenik a legújabb Microsoft operációs rendszerhez a Media Center, hiszen a Windows 8 esetében pontosan ez történt.

Olvasd tovább

Újra örülhetnek a Star Wars rajongók

Azok, akik a kilencvenes években kedvelték a Star Wars filmeket, valamint az ezek alapján készült játékokat, most újraélhetik gyermekkorukat. Ez annak köszönhető, hogy a legnépszerűbb retro-stílusú Star Wars játékok felkerültek a Steam online áruház rendszerébe. A Steam Star Wars akciójának keretein belül kerültek fel azok a játékok, amelyekért a kilencvenes években rengeteg fiatal megőrült világszerte. Ezek között fellelhetünk valódi klasszikusokat is, mint például az X-Wing Special Edition, valamint a kiegészítői, vagy a TIE Fighter Special, ez is a kiegészítőkkel együtt.

Olvasd tovább

A legnagyobb átverések – a Török és Hitler naplója

Manapság rengeteg dolgot el lehet hitetni az emberekkel, azonban ez nemcsak a mostani kor jellemzője, hiszen korábban már számos látványos átverésre is sor került. Az első máris egy magyar szerzemény. Ez az átverés nagyon érdekes és látványos volt, akkor is lenyűgözte a korát, ahogyan még most sem feledkeztünk meg róla. Kempelen Farkas 1769-ben egy sakkozógépet épített azért, hogy lenyűgözhesse Mária Terézia királynőt. Nagy volt a hírneve, az egész világ ámult rajta. A szerkezetről azt állította, hogy önállóan mozog számos tükör, valamint fogaskerék segítségével. Az emberek nem hittek neki, ám Kempelen mindig kinyitotta a szekrény nagyságú gépet, hogy mindenki megbizonyosodhasson arról, hogy nincs ember benne, így a gép önállóan működik. A gép a Török nevet kapta és szinte mindig győzött. Az első partner Cobenzl gróf volt, ám olyan tekintélyek is játszottak vele, mint Benjamin Franklin vagy épp Napóleon.

 …

Olvasd tovább

A Facebook-ot szorongatja a kínai cég

Piaci érték szempontjából, egyre nagyobb előrelépést mutat egy kínai cég, a Tencent Holdings Ltd. befektetési társaság, ami első ízben lépte túl a 200 milliárd dolláros határt. Most már a kínai cég értéke nagyobb mint az Amazon.com értéke, de a Fecebook-hoz is egyre közelebb kerül. Április 12-én a hongkongi tőzsde hétéves csúcson zárt, ezen a napon a szóban forgó kínai cég részvényei 5,3 százalékkal emelkedtek. A Tencent az internet, média, valamint fejlett technológiai befektetésekre összpontosít, ezen a területen ért el hatalmas eredményeket az elmúlt időszakban.

Olvasd tovább