Étkezési tippek a rák ellen – 2. rész

Étkezési tippek a rák ellen
Étkezési tippek a rák betegség ellen

Shanánál, aki már hosszú ideje foglalkozott az étkezési tippek kidolgozásával, 29 éves korában diagnosztizáltak mellrákot. Erre már azt követően került sor, hogy az édesanyja sikeresen kigyógyult a betegségből. A történet megismétlődött, hiszen ő is meggyógyult, és úgy tartja, hogy ebben is nagy szerepe van a különös gonddal kidolgozott étrendnek. Shana biológus-gasztroblogger, ő úgy tartja, hogy nincs mit tenni a betegség genetikai meghatározottsága ellen, ám a nem megfelelő életmód felelős 80 százalékban a rák kialakulásáért. Érdemes megismerni azokat az étkezési tanácsokat, amelyeket a legfontosabbnak tart a rák megelőzése szempontjából.

 

Az első az, hogy együk végig a szivárvány színeit, vagyis mindenféle gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani. Napi hét-kilenc alkalommal fogyasszunk lehetőleg mindenféle zöldséget és gyümölcsöt, amelyek összeállításakor gondoljunk a szivárvány színeire, valamint a fehér színre is a fokhagyma és hagyma miatt. A következő tanács az, hogy daraboljuk fel a hagymát, valamint préseljük a fokhagymát, így fogyasszuk. Ezeknek erőteljes a gombaölő, valamint az antibakteriális hatásuk, emellett pedig számos, kéntartalmú szerves vegyületet tartalmaznak.

 

A feldarabolás és préselés amiatt lényeges, mert ilyen formában a szervezetünk sokkal könnyebben feldolgozza az értékes összetevőket. A paradicsomnak is fontos szerepet tulajdonít a rák megelőzése szempontjából. Azt ajánlja, hogy főzzük meg, vagy préseljük le, így felszabadul a likopin, ami benne található, amely egy olyan antioxidáns, amely a különböző daganattípusok növekedését képes lelassítani.