5-6 évvel kevesebbet jelenthetnek a plusz kilók!

Diéta a plusz kilók ellen!
Diéta a plusz kilók ellen!

A felesleges kilók jelentette egészségügyi kockázatra folyamatosan felhívják a figyelmet a szakértők, és a legfrissebb kutatások eredményei is arra mutatnak rá, hogy a túlsúllyal küzdők évekkel korábban halnak meg, mint a normál testtömegindex-szel rendelkező társaik. A vizsgálatban több megfigyelés eredményeit összegezték, és az USA-ban, Svédországban, valamint Ausztráliában élők egészségügyi adatait vetették össze.
Akik nem ideális testsúllyal rendelkeznek, nagyobb valószínűséggel hunynak el szív-, és érrendszeri megbetegedésben, de a cukorbetegség, a rák is nagyobb eséllyel támadja meg őket. A felesleges kilók egyébként ezeket a betegségeket súlyosbítják is, ezért a megelőzés rendkívül fontos.
Az USA egészségügyi szakemberei egyetértenek abban, hogy az egészségügy területén kért vizsgálatokra, kezelésekre szánt minden öt dollárból egy biztosan olyan páciensre megy el, aki súlyproblémákkal küzd. Nem csak a tengerentúlon jelent azonban problémát az elhízás, hanem kontinensünkön is, és a dohányzáshoz hasonlóan, a kilók szaporodásával is egyre nehezebb leadni azokat, megszabadulni a mozgásszegény életmódtól, és a kilók jelentette többlettehertől.

A megoldás szakértők, és szerencsére egyre több túlsúlyos ember szerint is a komplex életmódváltás, mely az egészséges táplálkozást, az alapanyagok körültekintő megválasztását éppen úgy magában foglalja, mitn a rendszeres testmozgást. Nem pusztán esztétikai problémáról van szó, hanem olyan gondról, amely egyértelműen hatással van az egészségre, és az elérhető életkorra.