A babérrózsa nevelése egyszerű

A babérrózsa gondozása
A babérrózsa gondozása

A kertészkedés remek időtöltés, mivel szórakoztató, stressz oldó és az otthonunk is szebbé tehető ezáltal. Azonban sok időt és némi tapasztalatot is igényel egy szép díszkert kialakítása. A kezdő kertészek szívesen nevelnek olyan növényeket, amelyek szépek, de igénytelenek.

A babérrózsa éppen ilyen, ezért egyre több díszkertben tűnik fel pompás virágaival. Persze nemcsak az igénytelensége miatt vonzó a kezdő kertészek számára, hanem elragadó szépsége és egzotikus jellege is népszerűvé teszi.

Ugyanakkor, a babérrózsa nemcsak a kezdők díszkertjeiben pompáznak, hanem a profik is szívesen ültetnek ilyen növényeket. Változatos virágaikkal igen szép látványt nyújtanak bárki kertjében. Odacsalogatják a méheket, lepkéket és egyéb rovarokat, amelyek a beporzást végzik, így a kert többi növénye is hasznot húz belőlük.

A babérrózsa a mediterrán éghajlaton őshonos és kedveli a sok napfényt, a meleget, de vízre és megfelelő tápanyagokra is szüksége van. Télen pedig ajánlott bevinni a lakásba, mivel a fagyokat nem igazán viseli el.