A fogszabályozás sokat segíthet az elgörbült fogaknak

A fogszabályozás segíthet
A fogszabályozás segíthet

Szinte mindenki emlékszik olyan valakire, vagy éppen saját maga az, akinek kiskorában volt fogszabályozója. Az elgörbült fog vagy fogak egy eléggé elterjedt probléma a gyermekek körében, amit megoldani csak fogszabályozás alkalmazásával lehet. A kialakulásának több oka is lehet, amelyek között a leggyakoribb, hogy az új (végleges) fogak a tejfogak kihullása után nőnek ki és a régiek valamilyen módon megakadályozzák vagy eltérítik az új generációt a helyes úttól.

Ilyenkor problémát okozhat az is, hogy a tejfog nem akar helyet adni az újnak ezért azt muszáj eltávolítani, mert amennyiben ezt nem teszik meg vagy későn cselekednek, már fel is ütheti fejét a probléma, amit a későbbiekben meg kell majd oldani.

Az elgörbült fogak sok esetben zavaróak lehetnek, ezért nem árt, ha a fogszabályozás keretében helyreállítják őket, hogy aztán minden visszafogottság nélkül mosolyoghasson bárki. Mivel a fiatal szervezet még könnyen alkalmazkodik és még a fogak is fejlődésben vannak, érdemes a problémát minél hamarabb kiküszöbölni, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot.