A gépi dörzsár szakszerű alkalmazása

A gépi dörzsár végzi a dolgát
A gépi dörzsár végzi a dolgát

Egy fémszerkezetnek a kialakítása gyakran nem kevés munkával jár. Első ránézésre nem is gondolnánk, hogy mennyi mindennek kell pontosan és jól működnie ahhoz, hogy egy végső formát megkaphassunk. Az ideális vájat vagy lyuk kialakításában, a gépi dörzsár hatalmas szerepet játszik. Első lépésben meg kell határozni, hogy pontosan mekkora legyen maga a rés, amit el akarunk készíteni.

Amint ez megvan, egy alkalmas fúró használatával már el is kezdhetjük az létrehozást. Az anyagot átlyukasztottuk, de ez még nem elegendő. A gépi dörzsár úgy működik, mint egy csiszoló. Szerepe, hogy a belső részt teljesen egyenletesre alakítsa ki, aminek következtében, az alkatrészek egymásba illesztése simán megtörténik, teljesen akadálymentesen.

Figyelembe kell venni, hogy a gépi dörzsár már csak nagyon kevés mennyiséget hivatott eltávolítani, ezért legyen pontos a furat meghatározása, különben kellemetlen meglepetésekben lehet részünk. Amint mindennel készen vagyunk és a felület hibátlan, akkor máris nekiláthatunk egy újabb munkafázisnak.