Forrás: himgeurope.com

A hajbeültetésnek is van korhatára?

Forrás: himgeurope.com
Forrás: himgeurope.com

Hajbeültetésen gondolkozik, de még túl fiatalnak, vagy épp túlkorosnak gondolja magát? Kíváncsi, hogy a beavatkozásnak van-e korhatára? Olvasson tovább, és tudjon meg mindent arról, hogy mikor érdemes elvégeztetni a hajtranszplantációt.

Hogy a fentebbi kérdésre rögtön válaszoljunk is: a hajbeültetésnek alapvetően nincs korhatára. Nem az életkor az, ami elsősorban meghatározza, hogy a beavatkozást mikor szükséges elvégeztetni. Viszont fontos megjegyezni, hogy 18 éves kor alatt nem ajánlott a hajbeültetés, sőt a huszas években is még túl korai lenne, ekkor még nem lehet megállapítani, hogy milyen lesz a kopaszodás, ugyanis körülbelül 32 éves korig tart a hajvesztés folyamata.

Ha túl korán szánjuk rá magunkat a hajbeültetésre, megeshet, hogy a donorterületről elhasználjuk a rendelkezésre álló hajszálakat, és évek múltán, kiterjedt kopaszodás esetén előfordulhat, hogy már nem tudnak elegendő mennyiségű hajszálat kinyerni a kopasz területek elfedésére. Ezért, ha valaki mégis úgy döntene, hogy már huszonévesen elvégezteti a hajbeültetést, figyelni kell a sebésznek, hogy maradjon elegendő graft a donorterületen, ne használja fel az összes rendelkezésre álló hajszálat.

Beszélhetünk egy körülbelüli felső korhatárról is, ami tapasztalataink szerint 65 év. E felett már nem érdemes hajbeültetésen részt venni, bár természetesen lehetnek kivételek, amikor a páciens még tökéletesen alkalmas egy ilyen beavatkozás elvégzésére.

Minőségi hajbeültetésért válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Keressen minket elérhetőségeink egyikén!