A kendermagolaj segíthet a szervezetnek

Egészséges kendermagolaj
Egészséges kendermagolaj

Szinte mindenki tudja, hogy a növényekből sok olyan anyagot tudnak kivonni, ami nagyon egészséges lehet a szervezet számára. Egy ilyen nagymennyiségben termesztett növény a kender, aminek hidegsajtolásos kivonata a kendermagolaj.

Sok olyan esszenciális zsírsav van, amire a testünknek szüksége van a megfelelő működéshez, mint az Omega zsírsavak. Tudjuk azt, hogy amennyiben a szervezetünk megkap minden olyan anyagot, amire szüksége van a megfelelő működéshez, akkor nagyobb eséllyel tud védekezni a baktériumok és vírusok támadása ellen. Ilyenkor mondjuk azt, hogy az immunrendszerünk fel van töltve.

Ez nagyon fontos, főként a tél előtt és annak végén, hiszen a hosszú tél alatt kiürül a szervezetünkből az a sok hasznos anyag, amire szükségünk van a védelemhez. Érdemes lehet megtenni mindent, a megfelelő nyomelemek és zsírsavak beviteléért, amit elősegíthetünk a kendermagolaj használatával. Természetesen semmi nem garantálhatja a sikert, de nagyobb esélyt biztosít a védelemhez, ha a lehetőségeink szerint pótoljuk, amit tudunk.