A Lockheed egy legyőzhetetlen géppel áll elő

Lockheed Martin
Lockheed Martin

A Lockheed Martin minden idők leggyorsabb repülőgépét szeretné megtervezni, amely hihetetlen képességekkel lesz majd felruházva. Az SR-72 csúcssebessége nem kevesebb, mint 70 mérföld percenként, ami 6759 kilométeres óránkénti sebességnek felel meg. Ez a szuper gép nem utasok szállítására lesz alkalmas, hanem katonai csapásmérésre tervezik. Villámgyorsan lehet majd reagálni bármilyen konfliktusra, hiszen nagyon rövid idő alatt érhet el a Föld bármelyik részére.

Új típusú, hiperszonikus sebességű rakétákkal fogják felszerelni, amelyek akár a hangsebesség ötszörösével is képesek lesznek a cél felé száguldozni. A fejlesztésnek ezt a részét is a Lockheed végzi majd a legjobb szakembereinek köszönhetően és erősen védett célpontok megsemmisítéséhez használnák. A hagyományos hajtóművekkel lehetetlen ilyen sebességet elérni, így a Lockheed Martin új típusú hibrid hajtóművet fejleszt, az Aerojet Rocketdyne-t. A rakéta 2018-ra kész is lesz a legújabb nyilatkozatok szerint és öt évvel később kezdődhetnek is az első tesztrepülések. Ezeket egy átmeneti hajtóművel fogják elvégezni, a hibrid rendszert csak később építik be a gépbe.

Egy szuper gép, amely elől elbújni lehetetlen és tulajdonképpen semmiféle reakcióra sincs idő. Az SR-72 2030-ra készülhet el, és tényleg alaposan felforgathatja az erőviszonyokat. Egy hiperszonikus sebességgel haladó vadászgépről van szó, amely hatalmas pusztítást végezhet, emellett a hihetetlen sebességére való tekintettel lehetetlen lesz levadászni is.