Panyolai Pálinka

A Panyolai Pálinka az italok királya

Panyolai Pálinka
Panyolai Pálinka

Minden országnak van hagyományos és népi itala, így Magyarországnak is. A Panyolai Pálinka ezek közül is kiemelkedik, mind ízben, mind minőségben. Ez az ital általában szilva, körte és alma ízben kapható, de készül meggyből, eperből és sokszor cseresznyéből is. A pálinka szó jelentése önmagában is égetett szeszt jelent és mára eredetvédettséget is élvez, így csak hazánkban és 4 másik osztrák tartományban engedélyezik az előállítását.

Romániában szintén készül hasonló nevű, azonban nem egyezik meg a magyarral. Vásárlásnál többféle kivitelben találunk belőle, a legtöbben a 40 fokos fajtát veszik le a polcról. A

kik erősebbre vágynak, azok vásárolhatnak akár 86 fokos változatot is, azonban ez sem aromákat, sem színezékeket nem tartalmaz. Ha a nagyszüleinket kérdezzük, ők biztosan mindennap fogyasztottak belőle, de ma már ritkábban kerül az asztalra. A Panyolai Pálinka 6000 Ft-tól szerezhető be és büszke képviselője lesz az estének. Ha ajándéknak szánjuk, akkor exkluzív fadobozban is kérhetjük a Panyolai Pálinkát hozzáillő pohárral.