A PID szabályzók kezelése magas fokú képzettséget igényel

A PID szabályzók bonyolult szerkezetek
A PID szabályzók bonyolult szerkezetek

Az ipari termelés a technikai újításoknak köszönhetően egyre fejlődik. Egyre kevesebb idő kell a termékek előállításához, és egyre jobb minőségű eszközöket vagyunk képesek előállítani. Közben a technológia és a szabályozó berendezések pedig egyre bonyolultabbakká válnak.

A PID szabályzók működését ma már csak a képzett szakemberek értik. Ezért az ipari termelésben is szükség van profi szakemberekre, a képzett mérnökökre, akik a folyamatokat szemmel tartják, és kiküszöbölik az esetleges hibákat.

A PID szabályzók szinte önmagukban képesek egy egész termelési folyamatot irányítani, emberi beavatkozások nélkül. Bonyolult matematikai és statisztikai számításokat végeznek a megfelelő paraméterek beállításának és szinten tartásának érdekében.

Képesek figyelembe venni a múltbéli és az elkövetkező hibákat is, és aszerint kalibrálják a műszereket, hogy ezeket a hibákat elhárítsák. A PID szabályzók az adatokat el is raktározzák, így azok később is megtekinthetők és elemezhetők. Így még pontosabb és még bonyolultabb műszereket állíthatnak elő.