A spot lámpatest remek befektetés

A spot lámpatest előnyei
A spot lámpatest előnyei

Az üzletek egyik legkedveltebb fényforrása mindenképp az egyedi LED izzókban rejlik. A forradalmi LED spotlámpa népszerű eleme az ismert üzleteknek, ahol ezzel az eszközzel profi módon lehet megvilágítani a termékeket. Mivel bizonyos ruhadarabok egyediségét a felszínre kell hozni, ezért érthető, hogy a LED-es megoldás bizonyul a legjobbnak. A neve az angol spot szóból ered, ami pontot jelent. Ez arra utal, hogy a szerkezet egyetlen kisebb kis részt, területet, pontot tud egyedi módon megvilágítani.

Ezért is alkalmazzák sokszor ruhacikkek megvilágítására, ugyanis ezek méretük miatt profi módon a középpontba helyezhetőek a LED segítségével. A szerkezet egyik legfontosabb jellemzője, hogy pontosan mekkora szögben képes szórni a fényt. Legtöbb esetben a szórási szög 15°-60° között helyezkedik el. A kisebb szögben szóró LED spotlámpa kisebb területet tud megvilágítani, ám fénye annál erősebb. A nagyobb szögben szóró lámpatest értelemszerűen nagyobb területet tud bevilágítani és egyenletesebb fényt garantálhat.

A spot lámpatest kialakítása szerint két csoportot lehet megkülönböztetni. Az első nagy csoportba a sínes verzió tartozik. Ezek egyik nagy előnye, hogy könnyedén mozgathatóak, áttehetőek. Tehát egyik sínről a másikra egyszerűen lehet őket áttenni, sőt, még sínen belül is roppant könnyedén megoldható a mozgatásuk. Ezáltal az adott üzlet kevesebb vagy épp több fényt tud fókuszálni egyetlen ruhacikkre vagy a fontosabb, értékesebb részeire.

Az egyik legismertebb hazai forgalmazó, a Pontlight Kft. sínes spot lámpatestekből fém halogén, LED és halogén izzóval ellátott darabokat is biztosítani tud. A másik nagyon elterjedt fajta a fixen felszerelt spot lámpatest. Erről tudni kell, hogy ezt is könnyedén lehet mozgatni, billenteni és forgatni, azonban az áthelyezésre nincs lehetőség. Ezt csakis akkor ajánlatos használni, amikor az üzlet berendezése javarészt állandó, de ha épp átrendezésre kerül a sor, akkor az csak minimális. Mindkét típus hihetetlenül egyedi lehetőséget kínál az üzleteknek a pontos fénybiztosításra.