töltényszmóker

A töltényszmóker a húsok elkészítésének mestere

töltényszmóker
Töltényszmóker

A grillezők társaságának tagjai valószínűleg nem lepődnek meg egy érdekes kifejezés hallatán, ám egy laikus embernek a töltényszmóker leginkább fegyvert idéz fel elméletben. Pedig a lőfegyverek világához semmi köze nincs.

Hiszen a töltényszmóker vízzel működő füstölő berendezés, ami egyike a napjainkban használt legmodernebb streetfood konyhák kiegészítőinek. A kerti és egyben kinti konyhákban készült ételek a szabad ég alatt a füst által lesznek ízletesek és zamatosak, olyan ízvilágot kapnak, amit egy konyhai sütő nem tud megalkotni.

Ezt figyelembe véve, a füstölő szerkezetek is arra törekednek, hogy minél egyedibb és karakteresebb ízvilágot hozzanak létre. Egy jó hús sütésének alappillére a megválasztott fa típusa. A füstös íz befolyásolható általa, tehát érdemes többféle fát is keverni.

A töltényszmóker mellett gömbgrill is alkalmas az efféle feladatok elvégzésére. Egy összehasonlítás során, különbséget nem véltek felfedezni a füst behatolásával kapcsolatban, de a füstgyűrű teljesen másként képződött. Ez a smoke ring kifejezés a hús felszínén, füst hatására kialakuló rózsaszín gyűrű, mely különlegessé teszi az ételt.