Vállfájdalom ellen

A vállfájdalom gyógyítására létező módszerek

Vállfájdalom ellen
Vállfájdalom ellen

Vállfájdalom több okból is jelentkezhet. Például megsérülhetnek, elszakadhatnak vagy eltörhetnek a vállat alkotó csontok, inak, porcok és izmok, ami nem csupán baleset miatt következhet be, hanem túlerőltetés, illetve a korral járó elváltozások hatására is.

Ugyanakkor, egy hirtelen erőhatás vagy az instabil ízületek, laza szalagok okán vállficam, illetve diszlokáció is előfordulhat, amelyek szintén nagy fájdalommal járnak együtt. Valamint a befagyott vállszindróma, a váll nyáktömlőinek gyulladása és a porckopás is hasonló kellemetlenségeket idézhet elő.

Tehát laikusként elég nehéz megállapítani, hogy miből ered a fájdalom, pedig a megfelelő kezelés kiválasztásához ez is egy nagyon fontos információ. A tartós eredmények eléréséhez az okokat kell megszűntetni, ezért sem mondható hatékonynak a fájdalomcsillapítók szedése és sok esetben még a műtéti beavatkozás sem.

Ha nem derül fény arra, hogy miért alakult ki a probléma és nem változtatunk azon, akkor folyamatosan vissza fog térni a fájdalom. Ezért kell még műtét után is felkeresni egy specialistát, aki egyébként a leghatékonyabb módszert tudja biztosítani a gondok megszűntetésére, mégpedig a célirányos gyógytornát, Mckenzie- és manuálterápiával kiegészítve.

Ez a természetes kezelés a létezés egyik alapelemére, a mozgásra épül és a vállízület helyes működésének visszaállításával a probléma gyökerére fókuszál. Sok esetben az orvosi beavatkozás is elkerülhető általa, így érdemes először ezzel próbát tenni és csak utána szike alá feküdni, ha tényleg muszáj.

A gyógytorna és a speciális terápia persze majd a rehabilitációban is sokat segíthet, amennyiben mégis műtétre kerülne sor, tehát a gyogytornaszom.hu csapatával mindenképpen ajánlott felvenni a kapcsolatot.

Közöttük több olyan nagy tapasztalattal rendelkező szakértő is van, aki el tudja indítani a javulás útján, így akár választani is lehet, hogy kivel dolgozna együtt az egészsége és jó fizikai állapota visszanyerésén, illetve az online felületükön az időpontot is megadhatja, hogy mikor kerüljön sor a kezelésekre.