Agyhullámokkal irányítható okostelefon

Ismét egy lehetetlen kategóriába tartozó hírrel hódítanak az interneten, az okostelefonnal, amely mindent felvesz, ami felkelti a tulajdonosa érdeklődését. A Neurocam headset a tokiói Neurowear alkotása, amely az agy aktivitását figyeli, és azt csinálja, amit szeretnénk.

A videóban is nagyszerűen látszik, hogy ha valami felkeltette a viselője figyelmét, akkor azonnal bekapcsol a kamera és rögzítésre kerül a kép. Nem egy hosszú filmről, hanem egy öt másodperces videóról beszélünk, amely eltárolódik a telefonon és mindez bármikor visszakereshető. Az utóbbi időben a Google Glass keverte a legnagyobb port, amely egy szemüvegbe beépített kamera. Nagyon sok veszélyt hordoz magában a különlegessége mellett, ezért több étteremből ki is lett tiltva, alighogy megjelent.

A Keio Egyetem professzorának köszönhetjük ezt a legújabb felfedezést, az algoritmust, amely alapján működik a Neurocam headset. Egyelőre még egy nagyon feltűnő fejpántról van szó, amely nem a legdiszkrétebb megoldás, de a szakemberek egy csinosabb készülék megvalósításán dolgoznak. Még nem tudjuk pontosan, hogy hogyan működik, de gyakorlatilag, amit lát a viselője az reakciót indít el az agyban és ezt a fejpánt közvetíti az okostelefonnak. Még nem tudni, hogy mikor kerül a piacra a különlegesség, illetve a diszkrétebb megoldásokkal mikor találkozhatunk, de az elképzelés mindenképpen magával ragadó, egyedi.