Alien könyvek, izgalmas olvasmány

Az Alien könyvek sikerének titka
Az Alien könyvek sikerének titka

Sok horrorfilm jelent meg a hetvenes évek elején és a téma egyre kedveltebb lett. Ridley Scott erre felbuzdulva, viszonylag csendben leforgatja a „Nyolcadik utas”-t, az első Alien filmet.

Azóta 30 év telt el, négy filmrész követte, Alien könyvek íródtak és a számítógépes játékról köszönt vissza az űrbéli szörnyeteg. Az Alien film első része több szempontból is nagyon különbözik a többi horror filmtől. Az első szembetűnő dolog a jól felépített díszlet, a profi hangulatteremtés.

Hollywoodi horror filmek első tíz percében valami szörnyeteg már gyilkol, kaszabol, a nyolcadik utast pedig az első órában alig lehet látni. Pedig ott van és ő is gyilkol, sőt, a kifejlett vadászösztönei ellen az embernek semmi esélye.

Felejthetetlenül izgalmas regényt is írtak belőle, érdekes módon a könyv jó pár év késéssel jelent meg a sci-fi piacon, de sikerét ez nem gátolta. Remekül megírt, részletes elbeszélése a történetnek, sok helyt kipótolva érdekes fordulatokkal. Érdemes kézbe venni az Alien könyvek részeit, mert letenni már úgysem lesz képes rá senki, amíg végig nem olvassa.