Angol társasjáték az új szavak tanulására

Szókincs fejlesztés angol társasjátékkal
Szókincs fejlesztés angol társasjátékkal

A játék akkor válik igazán érdekessé a gyermekek és a felnőttek számára, ha együtt élvezhetik annak örömeit. A társasjáték az egyik ilyen formája ennek. Azok, akik már eléggé ügyesnek találják magukat, kipróbálhatják az angol társasjáték adta lehetőségeket.

Mindamellett, hogy ugyanazt az élményt nyújtja, mint egy magyar társasjáték, lehetőséget ad arra is, hogy az ember kipróbálhassa magát egy számára idegen területen, próbára téve az angol nyelvtudását.

Néhány angol társasjáték azért volt kifejlesztve, hogy a haladók megértési szintjét emelje, mások viszont azért, hogy a meglévő tudást gyakoroltassák. Ilyenkor nemcsak a játékosok stratégiai szemléletmódja fejlődhet, hanem maga az idegen nyelvtudás is bővülhet olyan fogalmak által, amelyet a társasjáték során sajátít el.

A játékos helyzetben való nyelvelsajátítás sokkal mélyebb nyomot hagy a játékosban, mintha csak önmagában ismételgetné szövegkörnyezet nélkül az új szót. Az angol társasjáték tehát megfelelő színtere lehet az új fogalmak és kifejezések megismerésére és megtanulására.