Az elmaradhatatlan kiságy szerepe

A kiságy a legfontosabb egy gyerekszobában
A kiságy a legfontosabb egy gyerekszobában

Mikor kiderül, hogy egy új kis jövevény érkezik a családba, a szülő, ha nem is első, de biztosan második gondolata, hogy milyen dolgokat is kell beszerezzen a születésig. Az első ilyen dolog a bevásárló listán a kiságy.

A baba megérkezésének már az első pillanatától fontos és nélkülözhetetlen szerepet tölt be. Évekig szükség lesz még rá, ráadásul nemcsak alvásra szolgál, mivel szeretnek a kiságyban játszadozni, ami biztonságot nyújt, így a szülő számára is megnyugvást garantál. Megtalálhatóak a klasszikus fából készült modellek, masszívak és erősek, egy puha matraccal kiegészítve a tökéletes pihenőhelyet garantálja. A sokoldalú utazóágy betöltheti a kiságy funkcióját is, mivel kényelmes és végül is ugyanarra a célra szolgál, alvásra, pihenésre.

A nevéből adódóan, leginkább akkor használják, ha utazásra kerül a sor, mivel könnyen összecsukható, így nem foglal sok helyet, még az autó csomagtartójában is kényelmesen elfér. A kiságy mellé érdemes a szülőnek beszerezni a pelenkázó komódot is, ami szintén hasznos elem, jócskán megkönnyítve a szülő dolgát.