Az ülőlabdák használata a mindennapokban

Ülőlabdák

Ha különleges ülőalkalmatosságot keresünk vagy szeretnénk kondicionálni a testünket, több opció is létezik. Erre a két opcióra az ülőlabdák egyaránt alkalmasak, vagyis irodai és edzőtermi környezetben hasznát vehetjük. Ha egy irodában dolgozunk, akkor érdemes lehet a munkát ülőlabdákon helyet foglalva végezni, még ha nem is egész nap.

Ez nemcsak kényelmes, de a munka során a gerincünket körülvevő izmokat is erősítjük és mint tudjuk, ez kiemelten fontos, főleg azoknak, akik az irodában dolgoznak és semmilyen fizikai megterhelés nem éri őket. Igaz, folyamatos jelleggel, persze csak kismértékben egyensúlyozni kell rajta, hiába vannak az ülőlabdáknak lábai, ugyanis ez adja meg a kondíciót.

Edzőtermi környezetben, úgynevezett fitt ball edzések során, minden izomzatunkat átmozgathatjuk az ülőlabdák segítségével. Zsírégetésre szintén lehet használni, gyógytornára, sőt, még alakformálásra is. A gyermekek egyenesen rajonganak értük, de a felnőttek is megszeretik, amint kipróbálják. Ülésre vagy edzésre, az áhított alak elérésére, az ideális súly megtartására egyaránt bevethető, ráadásul többféle edzésprogramot is lehet találni hozzá.