Családcentrikus fotók a neten

Szelfizés forrás: classy.hu
Szelfizés
forrás: classy.hu

Napjainkban magánéletünket is gyakran a világhálón éljük, s ebben a legnépszerűbb közösségi oldalnak is nagy szerep jut. Mindegy, hogy nyaralásról, családi eseményekről, vagy közös programokról van szó, a legtöbben ugyanis ezen a portálon osztjuk meg a velünk történteket.

A Nikon legfrissebb kutatásából azonban kiderült, hogy milyen arányban oszlanak meg a posztolt családi fotók, és milyen tendenciák érvényesülnek napjainkban. A közzétett családi fényképeknek körülbelül 18 százaléka készült az esküvőn. A még csak kevés ideje együtt levő párok viszont óvatosak, és legalább egy évet szeretnének partnerükkel eltölteni, mielőtt úgy döntenek, hogy annak családtagjai is felkerülhetnek a közös fényképekre, s ezeken keresztül a saját oldalra.

Hogy a közös képektől való ódzkodást a rövid távra tervezés, vagy a bizalmatlanság szüli, kérdéses, viszont tény, hogy egyre kevésbé szeretjük, ha magánéletünknek ezt a szegmenség minden ismerős látja. Bár a beállításokkal szűrhető a közönség, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy egy bizonyos szint elérhet előtt szívesen posztolnánk ilyen mélységű képeket. Meglepő azonban, hogy a mai kor szelfizésen felnövő nemzedéke szívesen készít családi fényképeket, és azokat előszeretettel posztolja.

A fiatalok egyébként szívesen fotóznak, és ha saját maguk fényképezéséről van szó, akkor a szelfizés maximálisan kielégíti igényeiket e téren. Ilyen vagy olyan módon tehát, de egyértelmű, hogy a fényképek lassan átveszik a szöveges posztok helyét, hiszen egyetlen kép többet képes elmondani a szavaknál.