Dixit kártyajáték, rövid fejtörő a családnak

Dixit kártyajáték
Dixit kártyajáték

Kellemes pillanatokat tölthet el a család, ha egy vasárnap délután a nagyszoba közepén letelepednek egy társasjátékra. Ne hanyagolják el a gyermekek igényeit, játszanak velük, ez az egyetlen mód, hogy kellemes agytornára serkentse őket.

A Dixit kártyajáték egyszerű szabályok és keretek között mozog. Bravúrosan kitalált fordulataival megragadja a kicsik képzeletét és teljes szívükből játszanak. Azok is szívesen ülnek le ezzel a játékkal szórakozni, akik örökmozgóak, ugyanis a játék nem tart sokáig, egy parti nem több harminc percnél.

Az eredeti Dixit kártyajáték legalább három résztvevőt követel. Van egy osztó, aki elbeszéli a történetet, illetve kezeli a kártyapaklit és a játékosok, akik abban kell igyekezzenek, hogy minél több pontot szerezzenek a lapokkal. A Dixit kártyajáték 2008-ban jelent meg, maga az ötlet Jean-Luis Roubira fejéből pattant ki. 2010-ben elnyerte a „Spiel des Jahres” kitüntetést, ami a legjobb kártyajátéknak jár évente. Azóta a Dixit kártyajáték hat kiegészítő csomagot hozott a piacra és összesen több mint 1,5 millió példányban adták el.