Épülhetnek gyönyörű télikertek fából

Télikertek fából

Amikor egy háztulajdonos télikertet szeretne építtetni, első kérdés, ami felmerül benne, hogy milyen alapanyagból készüljön el az új helyiség. Általában a télikertek fából, műanyagból vagy alumíniumból épülnek. Régebben a fa felhasználása volt az egyértelmű válasz erre a kérdésre, azonban ez meglehetősen drága és magas szakértelmet igénylő munka volt. Ráadásul az a veszély is fenyegette az építményt, hogy a nem megfelelően kezelt anyagból előállított szerkezetek kifakultak, összeszáradtak.

Ma már a technológiai fejlődés olyan eljárásokat és módszereket biztosít, hogy azok a megrendelők, akik a természetes anyagokat, a természet közelségét helyezik előtérbe, nyugodtan megrendelhetik a munkát, hiszen napjainkban a télikertek fából nagyon szakszerű módon készülnek. Lehetőség van a műanyag tartósságával vetekedő fakonstrukciók megalkotására is. Több módja is van a fa hatású télikertek legyártásának. Az első a rönkfából készített konstrukció, majd ezután következnek a hulladék- vagy laminált fából gyártott ajtó-, ablakelemek, a fa utánzatú műanyag, valamint a belül fa, kívül műanyag vagy alumíniummal bevont típusok.

A télikertek fából épülnek meg, viszont a terasz üveg árak továbbra is meghatározásra vár. Ezek esetében tudni kell, hogy az optimális felhasználáshoz minden oldalra muszáj szellőztetést biztosítani, amit a legegyszerűbben a bukó-nyíló ablakokkal és ajtókkal lehet megtenni, amelyeknek az ára is a legalacsonyabb.

Ha egy kis esszenciát is akar a megrendelő a télikertbe, akkor választhatja például a bukó-toló kivitelt, ami 1,5-2-szer drágább az előbbinél, viszont megvan azon előnye, hogy nyitáskor nem foglal helyet. Ha pedig azt akarja, hogy a télikert teljes egészében, minden irányban nyitható legyen, akkor a harmonika ajtóra van szüksége. Ez és az emelő tolóajtó számít jelenleg a legdrágább kivitelezésnek. Gyakorlatilag a terasz üveg árak sok mindentől befolyásolva vannak. Ha szakszerű munkát akar, keresse fel a telikertepites.net weboldalon megismerhető céget és kérjen árajánlatot!