A foggyökér kezelése érzéstelenítéssel történik

Foggyökér kezelése

Talán mindenki életében eljön az idő, amikor pótolni kell az elveszített rágóeszközeit. Ez történhet a kor miatt, de baleset is okozhatja. Ilyen esetben a páciensek pontosan tudni akarják, hogy mekkora a kivehető fogsor ára, hiszen sokan gondolják azt, hogy a pénztárcájuknak nagyon megterhelő lesz. Ennek elkészíttetése érdekében tanácsos a budapesti Etele Dental fogászat szakembereinek a segítségét kérni. A kivehető fogsor ára változhat annak függvényében, hogy alsó, felső, esetleg mindkettő szükséges. Attól is függ, hogy milyen anyagból lesz elkészítve a szükséges kivehető fogsor.

A legtöbb esetben ezt akrilból és műgyantából, valamint speciális műanyagokból, esetenként valamilyen könnyű fémből készítik el és pontosan úgy néz ki, mint az eredeti fogsor. Fel kell készülnie arra, hogyan teheti kényelmesebbé ennek használatát, hogyha a fogorvos kivehető fogsort ajánl Önnek. Amennyiben érdeklődni szeretne a kivehető fogsor ára, azt tanácsoljuk, hogy lépjen be a fogaszat11kerulet.hu weboldalra, ahol minden információt megtalál ezzel kapcsolatosan, viszont a legpontosabb tájékoztatást mégis akkor kaphatja, ha ellátogat személyesen a fogorvoshoz és a vizsgálat után maga az orvos tájékoztatja erről.

Amennyiben nincs szükség kivehető fogsor előállítására, mert még megmenthetőek az adott rágóeszközök, lehetséges, hogy a foggyökér kezelése lesz indokolt. Pedig tulajdonképpen a foggyökér kezelése megelőzhető lenne megfelelő fogmosással, valamint a rendszeres időközönkénti kontrollvizsgálatokkal.

Ugyanakkor a lepedékek felhalmozódása, a fogzománc károsodása, a lyukas fogak ellátásának hiánya, a fogszuvasodás és annak továbbterjedése, az érzékenység rágásra, hidegre, melegre, a folyamatos fogfájás, mind a foggyökér kezelését vonhatja maga után. Olyan is előfordul, hogy már ez sem elegendő és a fog menthetetlenné válik, így a foghúzás javasolt. Az Etele Dental fogászaton a foggyökér kezelése minden esetben érzéstelenítéssel történik, tehát a fájdalomtól egyáltalán nem kell tartaniuk a betegeknek.