Földkábel egyre több helyen

A földkábel előnyei
A földkábel előnyei

Mivel egyre több kisebb és nagyobb településnek a vezetősége dönt a fejlesztések mellett, így sokan próbálkoznak az új technológiák bevezetésével. Vannak, akik napenergiával szeretnének áramot fejleszteni, míg mások a földkábel alkalmazását javasolják.

Ha mindenhol földkábel helyettesítené a megszokott kábeleket, akkor rengeteg helyet lehetne spórolni, amelyeket fel lehet használni más dolgokra. Igaz, hogy a földkábel valamivel drágább, mint a megszokott póznás modell, de egy idő után visszahozza az árát.

A legnagyobb probléma a kábelek elhelyezése, mivel ez több munkával jár. A régi módszernél elég volt elhelyezni egy adott számú oszlopsort, majd kihúzni a kábeleket. Viszont ebben az esetben másról van szó, hiszen itt először árkokat kell ásni azon az útvonalon, ahol a kábelek mennek, majd behelyezni azokat és visszatemetni az árkokat.

Az eljárás lassúbb és nagyobb felfordulással jár, viszont miután a földkábel a helyén van, már nem kell félni attól, hogy egy nagyobb szél kidönti a villanypóznákat és károkat okoz.