A gázpisztoly működési elve

Riasztó pisztoly

Sokan el sem tudják képzelni, hogy miként működik egy nem éles gázfegyver. Nos, például a riasztó pisztoly működési elve teljes mértékben megegyezik, az azonos elven funkcionáló fajtákkal. Itt érteni kell a reteszeletlen, súlyzáras jelleget.

Amint az éles változatoknál, úgy a riasztó pisztoly esetében is a markolatban lelhető fel a tár, ami legtöbbször hét darab töltényt képes befogadni. Minden esetben az első lövés leadása előtt a pisztolyt csőre kell tölteni. Ennek elmulasztásával, használatra alkalmatlanná válik az eszköz. Hogyan történik ez? A tulajdonos a speciális szánt hátra kell húzza.

Ennek következtében az felhúzza a kakast, amivel megfeszül ennek a rugója. A szán hátsó helyzetében a tölténytár rugója a legfelül lévő töltényt a töltényűr elé teszi. A kifejtett erő miatt, a rugó a zárat a cső töltényűr felőli végéhez nyomja, ami miatt az a csőfart teljes mértékben lezárja. Mindez a riasztó pisztoly legfőbb működését jelenti. Aki ilyet szeretne beszerezni, látogasson el a www.katonadolog.hu weblapra!