Gyerekrács a baleset elkerülésére

A gyerekrács hasznos lehet
A gyerekrács hasznos lehet

A környezet felfedezésében teret kell hagyni a kisgyermek számára. Ezt nem úgy kell értelmezni, hogy a kicsi bármikor bármihez hozzányúlhat, hanem inkább azt, hogy biztonságos teret kell kialakítani ahhoz, hogy bátran tevékenykedhessen benne. Egy gyerekrács beszerzése többféle problémát megold egyszerre.

Például, amikor a lurkó szeret mindenféle tárgyat a wécé-csészébe beledobálni annak ellenére, hogy a fürdőszobában több baleset is érte már, akkor jó ötlet lehet a mellékhelyiség ajtajához egy gyerekrács beszerelése.

Azon felül, hogy megakadályozza a kicsit abban, hogy a wécé közelébe férkőzzön, a szülők számára is biztonságérzetet ad, hogy nem történik a szemük fényével olyan baleset, amire nincsenek felkészülve. A felnőttek ennek ellenére könnyedén közlekedhetnek, mivel nyitórendszerrel vannak ellátva.

A nagyobb tárgyak elkerítéséhez olyan több elemből összetett mozgatható gyerekrács felállítására van szükség, amelyik megakadályozza a kicsit abban, hogy elérhesse azt és baleset következhessen be, legyen az kandalló vagy éppen karácsonyfa.