Használhatják a carbon infraszaunát a gyermekek?

Carbon infraszauna
Carbon infraszauna

A szaunázással kapcsolatban rengeteg fél-információ kering az interneten. Egyes helyeken arról lehet olvasni, hogy semmiképpen nem szabad a gyermekeket a meleg gőzbe vinni, ezt azonban az új tudományos kutatások egye többször megcáfolják.

Az északi országokban például sok helyen található carbon infraszauna is, ahová a felnőttek rendszeresen magukkal viszik a gyermekeiket is, már kicsi kortól kezdődően. 3 éves kor alatt azonban nem feltétlenül ajánlott a csemetéket bevinni a carbon infraszaunába, mert esetleg megijednek a hirtelen jövő forróságtól. Azonban, azokat a kicsiket,

akik már képesek megérteni az alapvető biztonsági szabályokat, nyugodtan be lehet vinni az otthoni berendezésbe. Persze nem árt, ha a szülő folyamatosan figyeli a gyermeket és ha bármilyen rosszullétre utaló jelet lát, akkor kiviszi a kicsit a kabinból.

Amennyiben a gyermek jól tűri a meleget, akkor időnként ajánlott egy kicsit szaunázni vele. Ez a tevékenység azért nagyon előnyös, mert így erősödhet a gyermekek immunrendszere és a carbon infraszauna használatát követően, kevésbé lesz hajlamos az ilyen korban előforduló betegségekre.