Hatalmas előrelépés a bőrrák gyógyításában

Bőrrák gyógyítása
Bőrrák gyógyítása

Egyre nagyobb veszélyt jelent a bőrrák kialakulása a fehérbőrű lakosság körében, így minden kis előrelépés a gyógyítás területén hatalmas siker lehet. Az eddigiekben a bőrrákot műtéttel vagy sugárterápiával kezelték, emellett most engedélyezték Nagy-Brittanniában a bazálsejtes, azaz a hámsejtekből kiinduló bőrrák elleni gyógyszert, amely hatalmas örömhír a betegeknek.

Aki már részt vett sugárkezelésen, az tisztába van azzal, hogy milyen hatalmas pusztításra képes, amelyet mindenképpen jó lenne kiküszöbölni. Nagy-Brittaniában a bazálsejtes bőrrák a legelterjedtebb, amelyek egyre gyakrabban fedeznek fel a fejbőrön vagy a nyakon, évente nem kevesebb, mint 700 új beteget regisztrálnak, amely ijesztő adat, ha ennek a számnak a folyamatos növekedésére gondolunk. Az új gyógyszertől jelentős változásokat várnak, mert mindenképpen kíméletesebb gyógymódot ígér, kevesebb szenvedéssel. A napi egyszer szedendő orvosság havi költsége mintegy hatezer font (kétmillió forint). Természetesen ez hatalmas összeg, de azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy nemrégiben megjelent gyógymódról beszélünk, amely több, mint valószínű a jövőben több ember számára elérhetővé válik.

A hatalmas UV sugárzás, az egyre nagyobb hőség nagyon sok embernek megviseli a bőrét és elég egy kis figyelmetlenség és máris növeltük a kockázatát a bőrrák kialakulásának. A brit Rákkutató Intézet vezetője, Harpal Kumar szerint a gyógyszer engedélyezése óriási előrelépést jelent a betegség kezelésében, amely az érintettek számára a legjobb hír lehet.