Hogyan alakítsuk ki és mivel ültessük be a sziklakerteket?

Sziklakert

A házak déli felén nagyon sok délszaki növény megmarad még a téli hidegekben is. Mindig a házak ezen felére ültessünk füge és gránátalma fát is, mert itt védve vannak a téli hideg szelektől. A sziklakerteket is a ház déli felén alakítsuk ki, amibe lehet nagyon sok szárazságtűrő, Magyarországon szabadban is átteleltethető sivatagi növényt ültetni. Ilyen a medvetalp kaktusz, vagy másnevén a fügekaktusz, melyek nagyon jól bírják a fagyot. Lehet kapni olyan jukkákat is, amelyek kis törzset nevelnek, ezek is nagyon jól passzolnak egy ilyen sziklás környezetbe.
Ezeket a sziklakerteket mindig úgy alakítsuk ki, hogy legyen lefolyásuk, vagyis halmozzunk fel egy földkupacot, amelyre tesszük a köveket, mert így rögtön lefolyik a csapadék róla. Ez azért fontos, mert a sziklakerti növények, kaktuszok egyáltalán nem bírják elviselni a pangó vizet a talajban, hiszen rögtön kirothad a gyökerük tőle.
A kertekben a kis tavak mellett egyre népszerűbbek ezek a sziklakertek, csak kialakításuk elég nehézkes, hiszen Magyarországon nem könnyű sziklához jutni, amit meg kapni lehet lerakatokban, az nagyon drága.
Ha egyedül nem boldogul egy ilyen kertrész kialakításában, akkor kérje szakember, egy kertépítő cég segítségét!