Így csökkentse koleszterinszintjét!

Tartsa karban koleszterinszintjét!
Tartsa karban koleszterinszintjét!

Van egy betegség, melynek létéről általában csak akkor értesülünk, ha már valamilyen komolyabb problémát okozott. A magas koleszterinszint rejtőzködően van jelen mindennapjainkban, mígnem az értékre egy rutinvizsgálat, vagy például magas vérnyomás kapcsán fel nem hívja szakorvosunk a figyelmünket.

Fontos, hogy tisztában legyen azzal, a már kialakult magas koleszterinszint jelentősen csökkenthető, és elérhetőek a normális értékek, ha életmódváltás mellett dönt, és aktívan tesz is a változás érdekében. Mire gondolunk pontosan? Az egészséges táplálkozás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Nagyon nem mindegy, mi kerül az asztalra, így a cukrot, a finomított szénhidrátokat, és a túlságosan zsíros falatokat már jobb, ha most száműzi a konyhából.

A gyorséttermek kínálata helyett válasszon zöldséget, gyümölcsöt, grillezett húsokat, a félkész ételeket pedig hagyja a fagyasztópultban. Kifejezetten ajánlani szokták a szakemberek az esszenciális zsírsavakban gazdag halak fogyasztását, melyeket hazánkban is gyakrabban az asztalra kellene tennünk. Mindemellett a testmozgás is rendkívül lényeges, hiszen segítségével szintén csökkenthető a koleszterinszint.

A megnövekedett kalória felhasználással nem csak a felesleges kilóktól szabadulhat meg, de ezzel egyidejűleg csökkentheti a vérben levő káros LDL koleszterin szintjét is. Vágjon bele mihamarabb a változtatásokba, és megelőzheti az olyan komoly problémákat, mint az érfalakon lerakódó koleszterint, és az infarktus, agyvérzés kockázatát.