Ismerje meg Ön is a rizsliszt előnyeit!

Rizsliszt típusai
Rizsliszt típusai

Ön vagy valamelyik családtagja a gluténra érzékeny és valamilyen alternatívát keres a búzaliszt helyettesítésére? Akkor a rizsliszt jó megoldás lehet, ami a hántolt rizsszemek megőrlésével készül, hiszen tudjuk, hogy a rizs nem tartalmaz glutént, de számos más, a szervezetre jótékony hatással levő összetevőt igen.

A rizsliszt így megőrzi a rizsszemekben megtalálható esszenciális és nem esszenciális aminosavakat, a foszfort és a magnéziumot. Mivel nátriumtartalma nagyon alacsony, így szívelégtelenség, magas vérnyomás és túlsúly esetén is javasolt a fogyasztása. A rizsliszt kiváló alapanyaga süteményeknek, tésztáknak, galuskának, palacsintának és pudingnak is.

Alkalmazható levesek, szószok sűrítésére is. Az egyetlen, amire figyelni kell, hogy nem tartalmaz sikért, így kelt tészták esetében vagy más megoldást kell keresni vagy szükség lesz más liszt hozzákeverésére is. A rizsliszt felhasználásával készült süteményekhez nem szükséges tojás, így az arra érzékenyeknek is érdemes beiktatni az étrendjébe a sokoldalú rizsport.