háromkerekű kerékpár

Kinek ajánlott a háromkerekű kerékpár?

A hagyományos kétkerekűek mondhatni uralják a terepet. A háromkerekű kerékpár is tartja magát a piacon, mivel bizony bőven van kereslet erre a típusra is. Talán pont azért, mert nem túl sok robog belőlük, sokan nem tudják, hogy nem csupán a gyerekeknek gyártják. Nagy előnye a stabilitás, hogy egyáltalán nem kell kitámasztani.

Ezen tulajdonságai miatt inkább az idős vagy mozgásukban más módon akadályozott személyek részesítik előnyben. Akkor is ez lesz az ideális választás, ha valaki fél, illetve bizonytalan a forgalomban. A háromkerekű kerékpár, vagyis a tricikli, emellett teherhordásra is sokkal alkalmasabb, mint kétkerekű társai, így ilyen célra is bátran alkalmazható.

Nem kell meglepődni akkor, ha először próbáljuk ki a triciklit. Nem egészen úgy viselkedik, mint egy hagyományos bringa. Az irányításához és hajtásához hozzá kell bizony szokni. Az első furcsa élmény tehát ne bizonytalanítson senkit sem el, a háromkerekű kerékpár röpke 10 perc összeszokás után a kedvencévé válik bárkinek.