Kinek kedvező a kata adó?

Pénzügyi tervezés
Pénzügyi tervezés

Az egyéni vállalkozók egy külön vállalkozási kategóriát képeznek mindenhol. Ugyanis bevételeik a leggyakrabban elmaradnak a kisvállalatokétól, de ahhoz, hogy legálisan tudjanak dolgozni, szükség van a céges jogi keretre.

Ezért van lehetőség a kata adó meglétére, hiszen nagyon sok vállalkozónak ez az adózási forma felel meg. Természetesen minden évben valamelyest változnak a feltételek és ezért szükség van a törvényi előírások folyamatos követésére.

Annak ellenére, hogy a kata adó az egyik legegyszerűbb adózási forma, mégis ajánlott a könyvelő, illetve az adószakértő tanácsait megfogadni és legalább néha konzultálni vele. Ugyanis utólag már nincs lehetőség a korrigálásra. Természetesen, mint minden, a cégek életében a kata adó is feltételekhez kötött, amelyek mindig változnak.

Ezért érdemes időről időre megbeszélni a vállalkozás eredményeinek alakulását, és a használni a törvények adta kedvezményes lehetőségeket. Ehhez minden esetben adószakértő és hozzáértő könyvelő kell. Nem véletlen, hogy a könyvelések vállán óriási a felelősség, hiszen egy helytelen tanács nekik is komoly összegekbe kerülhet.