KPE cső, vagyis kemény polietilén

KPE cső
KPE cső

Egy gondos gazda mindig tudja, hogy milyen munkálatokra van éppen szükség a kertben. A kert gondozása sok munkával és törődéssel jár, de a termés betakarításakor mindezt bőségesen meghálálja. Egy gazda arra is számít, hogy nem lesz elegendő csapadék, ezért nem hanyagolja el az öntözőberendezés beszerzését.

A KPE cső az öntözőberendezés váza, ezekben a csövekben vezetik el a vizet a megfelelő helyre. A leggyakrabban a 25 mm-es csövet használják erre a célra, de a nagyobb teljesítményű rendszerek szerelésére is felkészültek a gyártók, hiszen kapható 35 és 40 mm átmérőjű is.

A KPE cső a kemény polietilén kifejezés rövidítéséből ered. A fekete polietilén létrehozása során arra törekedtek, hogy olyan anyagot alkossanak meg, amivel könnyedén lehessen dolgozni, vágható és hajlékony legyen. A megmunkálása nem igényel különösebb felkészülést és egyszerű szerszámok segítségével szerelhető. Ugyanakkor szagtalan, nem kopik, rendkívül fagyálló, kifejezetten ideális a víz szállítására. A KPE cső, akár ivóvíz szállítására is használható.