C programozás feladatok

Kreatív C programozás feladatok gyűjteménye

C programozás feladatok
C programozás feladatok

A magolást el lehet felejteni a programozás tanulása során. A programnyelv nem olyan, mint egy vers, amit elég bemagolni, felmondani, aztán másnap már nem is emlékszünk rá. Olyan, mintha a matematikát összevonnánk a nyelvtanulással.

A kreatív C programozás feladatok elvégzése során egyre fejlettebb kommunikációt alakíthatunk ki a számítógépekkel. Nem mindenkinek elegendő az, amiket az órákon tanítanak.

A „Programozz Te is mesterfokon“ munkafüzet, viszont remek példák és feladatok gyűjteményéből áll. Nemcsak a végtelenségig ismételt unalmas elméleti részre helyezi a hangsúlyt, hanem itt inkább a gyakorlati részé a főszerep.

Sokféle módon el lehet magyarázni egy probléma megoldását, de a legjobban csak a saját tapasztalatainkból tanulhatunk. Lehet, hogy több próbálkozás is hibás lesz. Ez viszont segít abban, hogy a C programozás feladatok esetében ne kövessük el többször ezeket a hibákat. A C++ programozás könyvre mindenképp szükség lesz a tanuláshoz, illetve a munkafüzet 2-ik kötete a Java programnyelv elsajátításához is ideális.