A különbség egy fürdőlepedő és törölköző között

Tökeletes fürdőlepedő
Tökéletes fürdőlepedő

Azt gondolhatná, hogy az olyan alapvető használati cikkeknél, mint a törölköző, biztos nincs mindenféle besorolás, hiszen miért bonyolítaná valaki ezzel az életét.

Pedig a fürdőlepedő is idetartozik, hiszen nemcsak egyszerű törölközőről van szó, habár nem magában az anyagában kell keresni a különbségeket, sokkal inkább a méretében és a használati rendeltetésében. Ez ugyanis abban tér el a hagyományos daraboktól, hogy nemcsak egy gyors szárítkozáshoz elegendő, hanem akár be is tekerheti magát vele, mint egy pléddel. Kiváló a strandoláskor is, hiszen egy kisebb mérettel nem sokat lehet kezdeni, amikor az ember tetőtől talpig vizesen jön ki a medencéből.

A fürdőlepedőnél is ugyanúgy érdemes a selymesebb, bőrbarát verziókat választani, hiszen sokkal nagyobb felületen tud irritációt okozni egy durva anyag, mint a kisebb frottír törölköző. Ugyanakkor a gyermekek kapucnis típusát is így nevezzük, hiszen a méreteikhez képest ez is sokkal nagyobb és hosszabb, ezért vásárláskor így kell majd kérni az elárusítótól.