laminálógép

Laminálógép a dokumentumok időtállóságáért

Létezik egy speciális nyomdaipari technológia, a laminálás, amivel a papírt úgy lehet időtállóvá tenni, hogy ellenálló réteggel vonjuk be. Ezt a tevékenységet kizárólag laminálógép alkalmazásával tudjuk végezni. Erre általában akkor van szükség, ha valamilyen, számunkra fontos dokumentumot, fotót szeretnénk megóvni attól, hogy tönkremenjen.

Érdemes ilyenkor a laminálás mellett határoznunk, hiszen a papír könnyen megsérülhet, víz hatására elázik, egy hirtelen mozdulattól elszakadhat stb. Szerencsére, laminálógép többféle kivitelben készül, így több eltérő méretű papírral tudjuk használni.

Tudni kell, hogy minden készüléknél van egy minimális és egy maximális mikronszám, de a nagyobb gépekkel kisebb fóliák is laminálhatóak. A fontos iratainkat épségben őrizhetjük meg az utókornak egy ilyen korszerű gépezet segítségével, ezért érdemes beszerezni.

Az iroda-technika.hu webáruház kínálatában felfedezhető meleg és hideg laminálógép egyaránt. Itt olvashatunk a két típus közötti különbségekről is, illetve megrendelhetjük a gépet.