Lehetőség új üzemanyag gyártására Magyarországon

Metanol
Metanol

Az új ötletekből, nagyszerű találmányokból sosem elég és végre magyar nagyjaink is megmutatják, hogy nem hiába vannak a világ legjobbjai között. Oláh György Nobel- díjas kémikusunk Áder Jánossal találkozott, akivel arról beszélgettek, hogy hogyan lehetne az olajat helyettesíteni és olyan összetevőkből üzemanyagot előállítani, amelyek Magyarországon is fellelhetők.

Egyértelmű, hogy hazánk a pezsgő meleg vizek hazája és mindez kiváló lehetőségeket hordoz magában, amelyekről nem szabad megfeledkezni. A tudós professzor Los Angelesben is felfedte terveit, amelyek szerint Magyarországon palagázból és pezsgő ásványvízből nehéz járművek meghajtására alkalmas üzemanyagot, metanolt lehetne előállítani. A legfontosabb valóban az lenne, hogy a természet kínálta kincseket felhasználva tudjuk megoldani az olaj fogyása okozta problémákat. A világ kőolaj tartalékai lassan kifogynak és mindez lehetséges, hogy hamarabb következik be, mint gondolnánk. Itt az idő, hogy más megoldásokon gondolkozzunk, és mindezeket megpróbáljuk megvalósítani. Már a rómaiak is kihasználták Magyarország kincseit, amikor fürdőt építettek az Aquincumban és jelenleg is sok termálfürdő várja a gyógyulni vágyókat. Emellett az üzemanyaggyártásban is nagy szerepe lehet a természet csodájának.

Az ötlet nem egyedülálló a világon, hiszen Izlandon egy metanol gyárat hoztak létre, amely szintén a pezsgő meleg vizet használja. Az elképzelés hasonló, de a különböző földrajzi elhelyezkedés miatt mégsem ennyire egyszerű mindezt megvalósítani. Bízzunk benne, hogy tudósaink nem adják fel és meg fogják valósítani legjobb terveiket.