Lehetőségek a CSOK keretein belül

Lakáshitel nagycsaládosoknak

Társadalmunk alapja a család. A család két ember kapcsolatának szorossá válásával, kettejük gyermekvállalásával lesz teljes. Sokan halogatják a családalapítást, mert úgy érzik, nincs meg a megfelelő anyagi háttér egy gyermek felneveléséhez.

Ebben segít a CSOK, más néven a Családi Otthonteremtési Kedvezmény. A CSOK, ahogy a neve is utal rá, abban nyújt segítséget, hogy a szülők új lakást vagy házat vásárolhassanak vagy építhessenek. Az igénybe vehető támogatás mértéke függ a gyermekek számától.

Kétgyermekes családok esetén ez az összeg valamivel több mint 2,5 millió Ft, míg 3 vagy annál több gyermeket nevelő pároknál 10 millió. A meghatározott összegek mellett, a családoknak lehetőségük van kedvezményes kamatozású hitel igénylésére, szintén a CSOK keretein belül.

A maximálisan felvehető hitelösszeg 15 millió Ft a nagycsaládok esetében és 10 millió a 2 gyermeket nevelőknél. Ezek a támogatások nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az embere méltó otthont alakítsanak ki, ahol nyugodt körülmények között nevelhetik a gyermekeiket.