Lélegzetelállító videó a legmagasabb körhintáról

Nincs olyan vidámpark, nagyobb összejövetel, ahol ne lenne legalább egy körhinta vagy bármi ehhez hasonló szórakozási lehetőség, amely a gyermekek és felnőttek nagy kedvence. Az Aeroplan- körhinta egy magyar feltaláló nevéhez kötődik, aki nem más, mint Gábor Dénes, ő adta be 1910. október 8-án a szabadalmi kérelmet. Ekkor a terv szerint a körhinta tengelyére voltak rögzítve a különálló szerkezetek, amelyekben ülhettek az emberek. A kis repülőgépek a centrifugális erős és a szárnyakra ható felhajtó erő segítségével a magasba repültek.
Természetesen ma a nagyvilágban számtalan féle és fajta körhinta létezik, amelyek mind az emberek szórakoztatásául szolgálnak. Texasban nem bízták a sikert a véletlenre és megépítették a világ legmagasabb körhintáját, amelyről egy lélegzetelállító videót is láthatunk.


A Six Flgs Over Texas vidámpark számos érdekességet tartogat a látogatóknak, de a legnagyobb látványosság mindenképpen a 400 méter magas hinta, amely egyszerre félelmetes és csodás. Egyszerre 24 személyt tud a szerkezet a magasba emelni és a 124 méteres sugarú körben 56 km/órás sebességgel repíti az „utazót”.
Szinte mindenki még a nyaralás előtt áll, így ha Texas felé veszik az irányt, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni vagy akár csak megnézni a káprázatos körhintát. Az emberek tűréshatára egyre jobban kitolódik, így nagyobbat kell alkotni ahhoz, hogy az eredmény ütős legyen. A Texas SkyScreamer utasainak nem lehet oka a panaszra, mert bizonyára nem mindennapi élményben lehet részük egy repülés alatt.