Megfázás:gyógyuljon természetesen!

Megfázás
Megfázás

Az ősz megérkeztével egyre többen keresik fel a háziorvosukat, hiszen nehezen állunk át arra, hogy melegebben kell öltözni, így a megfázás hamar ledönt sokakat a lábukról. De mi a helyzet akkor, ha nincs ideje orvoshoz menni, vagy inkább bízik a természetes módszerekben? Számos olyan alapanyag létezik, melyeket már nagyanyáink is előszeretettel alkalmaztak a megfázás kezelésére, nézzünk most ezek közül néhányat!
A citrom elsősorban akkor szokott előkerülni, ha fáj a torkunk. Kétségtelenül a legjobb döntésnek bizonyul mézzel és egy jó meleg teával, ráadásul a szervezet egészségéért és az immunrendszer erősítéséért is sokat tehetünk vele. A frissen facsart citromlevet mézzel és zúzott fokhagymával keverve kitűnő szert keverhetünk, amely nem csak elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, de erősít is, és új energiákkal tölt fel.

A méhészeti termékek egyébként is ajánlottak, a méhpempő fogyasztása reneszánszát éli, hiszen számos betegség javulást mutat hatására.Az előzőekben felsorolt alapanyagok természetesen nem csak együtt, de külön-külön is kitűnő döntésnek bizonyulnak. Fogyasszon fokhagymát, mézet, vagy kezdje a napot citromos vízzel! Abban az esetben, ha a megfázás köhögéssél társul, a vöröshagymából készült tea a legjobb választás. Főzzön meg vöröshagymát héjában, majd a levet fogyassza teaként, mézzel ízesítve. A kínzó köhögés garantáltan enyhülni fog hatására. A forró lábfürdő és a táplálék-kiegészítők is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egészsége mihamarabb helyreálljon. Ha állapota nem javul egy hét alatt sem, akkor viszont ajánlott orvoshoz fordulnia.