Mellplasztika

Mellplasztika utáni végleges forma: mennyi ideig kell várni?

Az összes közül a legnépszerűbb plasztikai beavatkozásnak a mellplasztika számít, hiszen minden hölgy telt, feszes keblekre vágyik. Aki rászánja magát a mellnagyobbító műtétre, annak érdemes tudnia, hogy a végleges forma kialakulására több hónapot várnia kell majd az operáció elvégzése után. A www.drfalus.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. De haladjunk sorban!

Lássuk először, hogy milyen vizsgálatokra van szükség a mellplasztikai beavatkozás előtt! Ha a páciens 40 éves kor alatti, akkor szüksége lesz laborvizsgálatra, EKG-ra, mellkasröntgenre, mell ultrahangra vagy mammográfiára. A 40 éves kor fölötti nők esetében elengedhetetlen a mammográfia.

Azoknak a hölgyeknek, akik korábban már részt vettek valamilyen plasztikai beavatkozáson, esetleg akut, krónikus betegségben szenvednek, rendszeresen gyógyszert szednek, további vizsgálatokat is szükséges elvégezniük, mielőtt lezajlana a mellműtét. Ha valakinek korábban volt mellplasztika műtétje, akkor az erre vonatkozó zárójelentéseket fel kell mutatni a sebésznek.

Mellplasztikai műtét utáni javaslatok

Senki nem árul zsákbamacskát, a beavatkozás utáni időszakról, mert nem lesz kellemes, erre számítanod kell, ha ezen a műtéten gondolkozol. Először is, a beavatkozás után nagyjából 2 hónapig a műtött terület és környezete duzzadt, ödémás lesz, ami szépen, fokozatosan csökkenni fog. Érdemes tudnod, hogy ennek teljes megnyugvása több hónapot is igénybe vesz.

Továbbá, 3 hónapig a műtét után háton fekvés lesz szükséges, amit egyáltalán nem könnyű megoldani. 2 hónapig nem szabad áztatni a sebet, csak zuhanyozhatsz majd, 6 hónapig pedig tilos nap- vagy UV-fény érje a sebet, mivel deformálódhat ezek hatására. A beavatkozás után egy speciális kompressziós melltartót kell viselni, illetve rendszeresen kontrollvizsgálatra járni.

Kíméletes életmódot szükséges folytatnod 2 hónapig, semmi sport, sem erősebb terhelés. Egyéni alkattól és foglalkozástól függ a munkába történő visszatérés, ugyanis irodai munkát már 1 hét elteltével el lehet kezdeni, de nagyobb fizikai megterheléssel járó foglalkozást űző hölgyeknek érdemes 2 hónapot várniuk.

A mellplasztikai beavatkozás előnyei

Kitűnően alkalmas ez az eljárás a mellek formázására, a mell és a részben mellkas alaki elváltozások kiküszöbölésére is, de kisebb megereszkedések esetén szintén javasolt. A szép forma sokszor a megfelelő méretű implantátum kiválasztásával elérhető, mert korrigálja a mell lógását is.

Az aszimmetrikus mellek szintén korrigálhatóak ezzel, úgyhogy első és legfontosabb előnye a mellplasztikának az, hogy kihozható ezzel a mellek szép formája. Egy ilyen jellegű esztétikai beavatkozás pozitív hatással lehet a magánéletre is, hiszen javulhat a szexuális élet és a női önbecsülés. Persze mondhatnánk, hogy aki szeret, az pontosan úgy szeret bennünket, amilyenek vagyunk, de ha belegondolunk, miért ne javítanánk azon, amin lehet?

A mellnagyobbítás például természetesen teltebb, dúsabb kebleket eredményez, valamint feszesebbé is teheti azokat. Továbbá, az élet számos területén sikeresebb lehet az a nő, aki elégedett a külsőjével, jól érzi magát a bőrében, ezért van elegendő önbizalma.