Mi jut eszébe a széfről?

Egy széfben biztonságban tudhatja értékeit

Vannak olyan tárgyak és fogalmak, amelyek bizonyos tevékenységekhez, illetve intézményekhez kapcsolódnak. Amikor például kimondjuk, hogy széf, akkor a legtöbben a bankra gondolnak és nem véletlenül.

Itt ugyanis rengeteg pénzt tárolnak, aminek a biztonságos őrzéséhez a széf elengedhetetlen. Persze filmekben gyakran lehet látni, hogy a zseni tolvajok mennyire könnyen elbánnak még a legfejlettebb technológiával felszerelt biztonsági rendszerekkel és zárakkal. Azonban a valóságban ez nem megy ilyen könnyen, hiszen a legtöbb széf nemcsak egy páncélozott szoba vagy doboz, amin van egy biztonsági kóddal nyitható zár, hanem ehhez még nagyon sok minden kapcsolódik.

Még abban az esetben is így van, ha a széf a saját lakásában van valakinek, hiszen általában a nehezen felnyitható ajtó mellett, egy minden mozgást érzékelő biztonsági riasztóval párosul a rendszer, ami probléma esetén azonnal jelez a tulajdonosoknak és a rendőrségnek is. Tehát, ezentúl a széf garantáltan a biztonságba helyezett vagyontárgyait juttatja az eszébe.