Miben másabb a trekking kerékpár?

Trekking kerékpár
Trekking kerékpár

Az utóbbi években jártál nagyobb bevásárlóközpontokban, sportüzletekben vagy kerékpárüzletben? Akkor biztosan láttál már kirakva egész trekking kerékpár sorokat. Csak lehet nem tudtad, hogy azokat így nevezik. Na, de mitől másabb egy ilyen bicikli, mint mondjuk egy mountain bike?

Lényegében nem sokban, viszont vannak alapvető eltérések. Az egyik legfontosabb, hogy a trekking kerékpár a városi bicikli és a MTB ötvözetéből született, vagyis előnye, hogy nem kell görnyedve tekerni, ráadásul a nagyobb kerék és fogaskerék méreteinek köszönhetően, jobban lehet haladni. Azonban hátrányai is vannak, mégpedig, hogy terepen nem igazán lehet használni, ugyanis nem oda lett tervezve. Amennyiben hegyi- vagy göröngyös utakra tervezel túrákat, akkor nem biztos, hogy számodra a trekking kerékpár az ideális választás.

Ez kimondottan azoknak ajánlott, akik aszfalton szeretnek hosszabb távokat megtenni. Oda viszont egyszerűen felülmúlhatatlan, hiszen kényelmes és gyors, így rövid idő alatt célhoz érhetsz anélkül, hogy nagyon kifárasztanád magad.