Mindig legyen nálunk esőkabát!

Az esőkabát jelentősége
Az esőkabát jelentősége

Amikor kirándulni, túrázni indulunk, nem szeretünk és nem is ajánlott felesleges holmit magunkkal cipelni, mert ez csak megnehezíti az utat. Azonban az esőkabát mindig helyet kell kapjon a hátizsákban, még akkor is, amikor hétágra süt a Nap, az induláskor.

Ez főleg akkor fontos, amikor a hegyekben túrázunk, hiszen ott pillanatok alatt megváltozhat az időjárás. Sokan nem veszik elég komolyan az ilyen figyelmeztetéseket, egészen addig, amíg egyszer pórul nem járnak.

Nem kellemes bőrig ázva megtenni az utolsó kilométereket, amíg visszaérünk a táborhelyre. Egy esőkabát nem foglal sok helyet és a súlya sem olyan nagy, hogy gondot okozzon a cipelése. Jobb, ha ott van és nem lesz rá szükség, mintha kellene, de nincs kéznél.

Az esőkabát esetenként nemcsak minket védhet meg az elázástól, hanem a csomagjainkat is. Kapható már olyan öltözet is, amelyik alá a hátizsák is befér, így nem kell attól félnünk, hogy minden teljesen elázik az út során. Tehát, ne felejtsük el berakni a hátizsákba az esőkabátot, ha kellemesen szeretnénk tölteni a kirándulást!