Érdemes az ünnepek alkalmával egy palack ital felbontásával emelni a hangulatot. A minőségi borok ilyenkor kitűnő választást jelentenek. A különféle évjáratú nedűk más és más ízűek, ezért szerencsés, ha többféle italt is kipróbálnak a vendégek. A borok választéka igen nagy, ezért minden ember találhat az ízlésének megfelelőt. Természetesen a felszolgált ételek is befolyásolják azt, hogy a minőségi borok közül melyik kerüljön az asztalra. Nagyon leegyszerűsítve a könnyebb ételekhez a fehér, míg a nehezebbekhez a vörösbor illik. Számos egyéb szabály is létezik, amelyekről érdemes tájékozódni, ha igazán remek estét szeretnénk biztosítani a vendégeknek. Mivel a minőségi borok oldják a feszültséget, ezért az emberek egyszerűbben szóba elegyednek majd a többiekkel. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy az ital könnyíti az emésztést, ezért egészségügyi szempontból is ajánlott az ünnepek idején a fogyasztása. A minőségi borok által megnövelt étvágynak köszönhetően, a vendégek többféle ételt is meg fognak kóstolni a házigazda nagy örömére. A palackozott ital kisebb mennyiségben vitaminokat is tartalmaz, ezért mindenképpen előnyös a fogyasztása az ünnepek idején is.