kollagén

Mire jó a kollagén?

Sajnos a szervezet egy bizonyos kor felett kevesebb fehérjét termel, ezért a hiányt mindenképpen pótolni kell. Abban, hogy a test képes legyen folyamatosan frissülni és megújulni a kollagén óriási szerepet tölt be. Rengeteg biológiai funkcióért felelős.

Ezek közül az egyik, hogy megfelelő szerkezeti állapotot biztosít a kötőszövetnek, a bőrnek és az izomnak. Amikor már a szervezet nem képes elegendő mennyiséget termelni, akkor számos probléma léphet fel. A bőr ilyenkor elveszíti a természetes rugalmasságát. Amennyiben ez megtörténik, akkor ráncok kezdenek kialakulni. Étrend-kiegészítőkkel szerencsére növelhető a fehérjeszint. A legtöbb kollagén tartalmú készítmény hidrolízisen megy keresztül. Ez azt jelenti, hogy peptidekre van lebontva annak érdekében, hogy a szervezet könnyebben tudja felszívni és hasznosítani.

A készítmény por, tabletta és kapszula formájában kapható. Segít az ízületekben található porcszövetek helyreállításában és a kopásának megelőzésében. A kollagén szükséges ahhoz, hogy a csontok megőrizzék az erősségüket.